آموزش مکالمه خلبان با برج مراقبت
یکی از قسمتهای مهم و اساسی در آموزش خلبانی برای خلبانان نحوه برقراری ارتباط لبان با عوامل کنترلی و سایر خلبانان دیگر در طول پرواز میباشد. به علت سرعت بالا و همچنین فضای سه بعدی ایجاب مینماید که خلبانان بتوانند با نظارت دقیق و با دقت کامل نسبت به موقعیت همدیگر آگاه باشند تا بتوانند تصمیم مناسب را در زمان مناسب بگیرند.
از جمله موارد خیلی حساس و مهم در این زمینه پرواز در اطراف فرودگاههای شلوغ و پرواز هواپیماها با سرعت بالا میباشد.
به علت حساسیت بالای کار حتما باید مکالمات استاندارد و قابل فهم و مشخصی بین خلبانان و عوامل زمینی برقرار باشد که سلامت پروازها در حالت کلی رعایت شود و پروازها بدون مشکل بدون مشکل پرواز خود را انجام دهند به همین خاطر تاب قانون مشخصی را در این زمینه طراحی کردند که در آن از اصطلاحات و کلمات مشخص و معین استفاده شده که خلبانان با استفاده از آنها میتوانند مقصود خود را به خوبی منتقل نمایند پرواز را به صورت کاملاً سلامت و ایمن انجام دهند.
آموزش مکالمه خلبان با برج مراقبت
این آموزش در دورههای خلبانی انجام میشود و به دو دسته پرواز در یطهای وی اف آر و در محیطهای ifr تقسیم بندی بدانند که در این محیطها چگونه مکالمات رادیویی خود را انجام دهند .
به همین منظور دورههای آموزش مکالمه خلبانان با همدیگر و همچنین با برج مراقبت در دورههای آموزشی خلبانان گنجانده شده است و همچنین افراد متقاضی در دوره دیسپچر این آموزشها را میبینند که بتوانند ارتباط مناسبی با خلبانان و ایستگاههای مختلف دیگر برقرار کند. دورههای آموزش مکالمه خلبانی با سرفصلهای زیر ارائه میشود:
جهت آموزش مکالمه خلبان با برج مراقبت تابهای قانونی و استاندارد در این زمینه طراحی و تنظیم شده سرفصلهای متفاوتی را شامل میشود. از صفحههای اساسی در این کتابها میتوان به مقررات کلی از لحاظ نوع بیان سرعت ادای کلمات و بیان واضح و نوع ان قابل استفاده برای خلبانان در کشورها و موقعیتهای مختلف صحبت میشود.
در فصلهای بعدی در رابطه با حروف مصوب شده در مکالمات رادیویی خلبان صحبت میشود و ممکن است از مکالمات و کلماتی استفاده شود که در دنیای مکالمات روزمره کاربردی نداشته باشد اما برای بالا رفتن ضریب ایمنی پروازها از این کلمات و عبارات استفاده میشود تا خطای موجود در انتقال مطالب رادیویی را به حداقل برساند.
مدت آموزش مکالمه خلبان با برج مراقبت چقدر است؟
مکالمه خلبان با برج مراقبت معمولاً در حدود ۲۰ ساعت انجام میشود و این قابلیت را دارد که بتوانند افراد در محیطهای آزمایشگاهی و محیطهای تمرینی بتوانند اطلاعات مربوط به مکالمات رادیویی را به خوبی دریافت و به با اداره کامل و دقیق و تمرین مکرر آنها موارد استفاده از آنها را بیاموزند.
مکالمه خلبان با برج با چه ایستگاههایی انجام میشود؟
قسمتهای مختلفی از واحدهای مربوط به کنترل هواپیما وجود دارند که خلبان باید به آنها ارتباط گرفته و مکالماتی با آنها داشته باشد تا اولین قسمتی که معمولاً در هر فرودگاه وجود دارد و شخص باید با آنها تماس بگیرد مربوط به واحد زمین یا گراند میشود و اجازه انتقال هواپیما را از نقطههای مختلف داخل هواپیما بر روی زمین انجام میشود پس از آن واحدهای هماهنگی دیگری نیز ممکن وجود داشته باشند که الزاماً با خود هواپیما ارتباط ندارند اما مکالمات انجام شده میتواند در اداره امور مربوط به زمین در فرودگاه انجام شود.
قسمتهای دیگر که مربوط به برج مراقبت یا تاور میشود ی است که هواپیما برای پرواز و فرود معمولاً با این قسمت تماس میگیرد و مکالمات مصوب خود را با این واحد انجام میدهد این واحد هواپیما را از واحد قبلی دریافت میکند و هدایت هواپیما را از این نقطه به عهده میگیرد.
در بعضی از فرودگاهها عوامل مربوط به موارد زمینی مثل وجود اجسام نامناسب روی باند و همچنین ارتباط با هدایت کنندههای زمینی یا مارشالر توسط این قسمت انجام میشود. البته مارشالرها با واحد گراند ارتباط نزدیک و کاملی دارند.
بعد از آن هواپیما به واحد اپروچ یا واحد بزرگتری تحویل میشود که بعد از پرواز هواپیما و قبل از فرود هواپیما این واحد کنترل هواپیما را به عهده دارد.
پس از آن به واحدهای کنترلی بین شهری یا همان رادار ویل داده میشود هواپیما را و در تمام طول مدت پرواز با رادار در فضاهای کنترل شده هواپیما در صفحاتی بر روی جلوی کنترلر قابل دیدار قابل دیدن میباشد ، تمام اطلاعات و اصطلاحات لازم در این قسمت مربوط به اصطلاحات مصوب و کلمات معین در این قسمت از پرواز و قسمتهای مختلف پرواز در کتابها و جزوات مصوب تایید شده توسط سازمانهای مرتبط و قانونی موجود میباشد.
نتیجهگیری و سوالات متداول
برای انجام مکالمه روان و دقیق بین خلبان و واحدهای دیگر و همچنین خلبانان دیگر خلبان موظف است که از لحاظ گفتاری و از لحاظ بیان کلمات در سطح قابل قبولی باشد و همچنین تسلط به زبان انگلیسی و همچنین زبان مادری محدوده پروازی هواپیما در انتقال موثر مفاهیم از یک خلبان به خلبان دیگر کمک شایانی میکند. امیدواریم این مقاله از تهران اویتور برای شما مفید بوده باشد.
آیا همه مکالمات بین خلبانان به زبان انگلیسی انجام میشود؟
ترجیحاً همه مکالمات بین خلبانان و ایستگاه دیگر معمولاً به صورت انگلیسی انجام میشود که از قاب و استاندارد به خصوصی برخوردار است اما در کتاب قوانین مربوط به هواپیماها به صورت مشخص اعلام کرده که زبان قالب و زبان مادری در محدوده پروازی خلبان نیز جزو زبانهای استاندارد به حساب میآید.
آیا خلبانان باید به قدری تند صحبت کنند که قابلیت تشخیص را نداشته باشد؟
سرعت انجام صحبت و ارائه کلام توسط خلبان باید با مقدار مشخصی همراه باشد و همچنین کلمات و اصطلاحات لازم در این زمینه بسیار مهم و حیاتی میباشد بیان کامل کلمات با سرعت مناسب از وظایف هر خلبان میباشد.
آیا میشود در مکالمات رادیویی از کلمات غیر استاندارد استفاده کرد؟
به دلیل اینکه محیط پروازی محیط استاندارد و رسمی میباشد استفاده از کلمات غیر رسمی در مکالمات رادیویی معمولاً مرسوم نمیباشد اما دیده شده که عدهای از خلبانان جهت مکالمات غیر رسمی هم از این روش استفاده میکنند.