خلبانی هواپیمای سمپاش
یکی از راههای مهم و کاربردی در انجام امور کشاورزی و همچنین امور مربوط به اراضی بزرگ و وسیع، استفاده از وسایل پرنده جهت انجام کارهای مربوط به این زمینها میباشد. خلبانی هواپیمای سمپاش از جمله روشهای تخصصی و موثر در این زمینه است که باعث توزیع مناسب و وسیع سموم و کودها در زمان کوتاه و با حداقل صرف انرژی میشود.
در زمانهای قدیم، سمپاشی و امور مربوط به کشاورزی زمینهای وسیع صرفاً توسط هواپیماها انجام میشد، اما بعدها وسایل پرنده دیگر مثل بالون، کایت، چترهای موتوردار و هواپیما نیز به این مجموعه اضافه شدند. امروزه، استفاده از وسایل پیشرفته مثل پهپاد، هلیشات و هواپیماهای مدرن در این زمینه گسترش یافته است. هر یک از این وسایل نیازمند آموزشهای تخصصی است و خلبانان این تجهیزات باید مهارتهای پرواز و کاربردی لازم را بهصورت کامل فراگیرند.
دورههای آموزش مربوط به هلی شات و پهپادهای سمپاش به صورت جداگانه در مراکز آموزش معتبر انجام میپذیرد اما خلبانی هواپیمای سمپاش مبحثی است که در این مقاله به آن میپردازیم.
چگونه خلبان هواپیمای سمپاش شویم؟
در ابتدا یک خلبانی هواپیمای سمپاش ماهیتا یک خلبان است و باید دورههای آموزش خلبانی را به خوبی دیده باشد. هواپیمای سمپاش هواپیمایی هستند که بر قدرت تحرک و مانور خود پایه گذاری شدند و طبیعتاً خلبان هواپیماهای سمپاش باید قابلیت مانورهای خوب پروازی را نیز داشته باشد.
پس از انجام دورههای پایه خلبانی و پس از اخذ گواهینامه خلبانی شخص متقاضی برای خلبانی هواپیمای سمپاش برای دورههای مربوط به پرواز در ارتفاعات پایین و همچنین انجام مانورهای به خصوص جهت انجام امور سمپاشی آموزش دیده میشود.
ما در ایران مراکز معتبر در این زمینه داریم اما به علت استقبال کم استفاده از این خدمات مراکز شناخته شدهای در ایران وجود ندارد.
سرفصلهای دوره خلبان هواپیما سمپاش چیست؟
آشنایی اولیه با اصول پرواز، نحوه کنترل و استفاده از هواپیما، استفاده از آلات دقیق و همچنین عملکرد کامل هواپیما در محیطهای پروازی، قوانین مربوط به پرواز با هواپیما در ارتفاعات پایین، شیوه استفاده از سموم و مواد لازم جهت استفاده در اراضی، شیوه پاشش و استفاده از این مواد، کارهای لازم در هنگام ایجاد شرایط اضطراری در هنگام پرواز، آشنایی کامل با وسیله پرنده و نحوه استفاده از آن و کاربرد وسیله پرنده و همچنین تطبیق وسیله پرنده در شرایط موجود و همچنین بررسی احتمال برخورد با وسایل و حیوانات غیر قابل پیشبینی مثل پرندگان و حشرات پرواز کننده در اطراف زمین جزو فصول آموزش ده شده در دورههای آموزش خلبانی سمپاش میباشد.
حقوق خلبانی هواپیمای سمپاش چقدر است؟
خلبانی هواپیمای سمپاش به علت حساسیت بالا و همچنین پرواز در ارتفاعات پایین جزو مشاغل بسیار سخت در حیطه هوانوردی به حساب میآید. به همین دلیل شغل خلبانی هواپیمای سمپاش جزو مشاغل پردرآمد برای این گونه از خلبانان میباشد.
استفاده از خلبانی هواپیمای سمپاش در امور دیگر مثل وارسی مزارع و اراضی، کمک به جمع آوری گلههای بزرگ دامداری و همچنین بازدید از زمینهای بزرگ کشاورزی جزو شاغل تعریف شده برای پرواز با هواپیمای سمپاش میباشد.
در همه موارد ارتفاع پرواز پایین و همچنین خطرات ناشی از برخورد با عوارض زمینی جز مواردی میشود که حقوق خلبانان سمپاش را به مقدار کافی زایش میدهد و این قانون در سراسر دنیا حکمفرما و جاری میباشد.
به علت کار در شرایط مختلف پروازی و همچنین یکسان نبودن همه مناطق پروازی دستمزدهای مختلفی برای این خلبانان در نظر گرفته میشود که میتوان از حدود ۸۰ میلیون تومان به صورت پایه در پروازهای داخل کشور تا مبالغ بالاتر در کشورهای خارجی در نظر گرفت.
مزایا و معایب شغل خلبانی هواپیمای سمپاش چیست؟
پرواز در ارتفاعات پایین جزو معایب شغل خلبانی هواپیمای سمپاش میباشد نزدیک بودن به عوارض زمینی و همچنین خطرات احتمالی ناشی از تغییرات جوی که ممکن است باعث ایجاد سوانح در پروازهای سمپاش جزو موارد منفی این شغل دیده میشود.
همچنین آلودگیهای احتمالی در که بر اساس وزش باد و برخورد خلبان با مواد سمی پخش شده در محیط میباشد نیز از موارد خطرناک برای خلبان سمپاش میباشد. از مزایای پرواز با هواپیمای سمپاش میتوان ساده بودن هواپیماهای پروازی و همچنین پایین بودن ارتفاع که در صورت بروز مشکل در اولین مکان مسطح قابلیت فرود را دارد.
حقوقهای خوب دریافت شده توسط خلبانی هواپیمای سمپاش نیز جزو مزایای شغلی میباشد که البته آمادگی و حاذق بودن خلبانان هواپیمای سمپات جزو خواص و مشخصات این نوع خلبانان میباشد.
چالشهای خلبانی هواپیمای سمپاش چیست؟
همانطور که قبلا گفته شد به علت در معرض خطر بودن زیاد این هواپیماها قابلیت سانحه را به خوبی دارند. پس چالشهایی از قبیل شرایط پروازی نامتعادل و همچنین خطرات بسیار زیاد که این خلبان آن را تهدید میکند که ناشی از پرواز در ارتفاعات بسیار پایین برای پخش موثر یا انجام موثر عملیات طرح شده برای ماموریت پروازی میباشد جزو خطرهایی وجود در این شغل میباشد، پس خلبانی که در این حیطه مشغول به کار هستند باید از لحاظ بیمههای لامت و همچنین سلامت جسمانی در شرایط بسیار عالی و خوبی باشند تا بتوانند در زمانهای انجام ماموریت بهترین عملکرد خود را نشان دهند.
معمولا این پروازها به صورت کوتاه میباشد و انجام عملیات در ارتفاعات پایین و با توجه به شرایط مختلف جوی ممکن است متفاوت باشد. جریان باد بارندگی بادهای شدید همچنین محیطهایی که عملیات در آنها باید انجام شود نیز جزو موارد مورد بحث در این زمینه میباشد.
نبودن کارهای چهار فصل معمولاً برای این خلبانان نیز جزو چالشهای بزرگ به حساب میآید در بعضی از کشورها از این خلبانان به صورت چند منظوره استفاده میشود به صورتی که این خلبانان ممکن است در محیطهای دیگر صنعتی و کشاورزی نیز به پرواز در بیایند مواردی مثل کمک به گله داران، وارسی محیطهای کشاورزی و در بعضی از موارد مقابله با حیوانات درنده و متجاوز به محیطهای دامداری و کشاورزی میباشد.
نتیجهگیری و سوالات متداول در مورد خلبانی هواپیمای سمپاش
استفاده از پهپادها، هلی شاتها و هواپیماهای سمپاش جزو موارد تایید شده و مورد استفاده برای زمین های کشاورزی و دامداری امروز میباشد.
این آموزشگاه توسط موسسات و آموزشگاههای خوب در داخل کشور قابلیت انجام را دارد و میتوانند با انتقال دانش و فناوری در این زمینه چه در زمینه پرواز با وسایل بدون خلبان و همچنین پرواز با وسایل پرنده با خلبان آموزشهای لازم را در این زمینه ارائه دهند. امیدواریم این مقاله از تهران اویتور برای شما مفید بوده باشد.
آیا خلبانان سمپاش باید دوره خاصی را ببینند؟
ره خاص هوا خلبانان سمپاش بیشتر مربوط به نوع برخورد با مواد قابل پخش و همچنین کاربرد وسایل و موادی که در اراضی مختلف باید استفاده شود میباشد. ولی از لحاظ نوع ماموریت پروازی و همچنین مانورهای پروازی خلبان باید از لحاظ صلاحیتهای مختلف مورد تایید باشد.
حقوق خلبانهای سمپاش فقط بستگی به پروازشان دارد؟
خیر حقوق خلبان سمپاش معمولاً شامل مهارتهای کنترلی و همچنین مهارتهای دانش کشاورزی برای این عزیزان میباشد.
خلبان سمپاش فقط برای زمین و اراضی پرواز میکند؟
یر همونطور که گفته شد در مواردی خاص ممکن است خلبان سمپاش برای مقابله با حشرات و همچنین کمک به دامداران نیز پروازهای خود را انجام دهد که کمکهای شایانی در این زمینه در سالهای اخیر بالاخص در زمان حمله حشرات به داخل کشور توسط این عزیزان اتفاق افتاده است.